HTML

2013.01.17. 13:04 Susie Q

Nehezebb lesz segélyhez jutni a kelet- és közép-európaiaknak Hollandiában

Címkék: munka hollandia szociális segély kelet-európa juttatás bevándorló emigráns közép-európa

A nagyobbik holland kormánypárt, a VVD meg akarja nehezíteni a kelet-európaiak szociális segélyhez jutását Hollandiában, nyilatkozta Malik Azmani parlamenti képviselő ma reggel az RTL News-nak. 

A szociális juttatásokat igénylő kelet- és közép-európaiak száma az elmúlt években többszörösére nőtt Hollandiában. A holland statisztikai hivatal (CBS) szerint 2007-ben még csak 800, 2011. végén már 3700-an kaptak különböző segélyeket a királyságban. 

A régióból egyre több bevándorló érkezik Hollandiába, míg 2007-ben 80 ezren érkeztek, 2012-ben már 320 ezerre tehető azoknak a számuk, körülbelül kétharmaduk Lengyelországból érkezett.

A jelenleg érvényben lévő rendszer alapján az önkormányzatok azonnal munkanélküli segélyt utalnak ki a munkájukat elvesztő kelet- és közép-európaiaknak, majd csak ezután vizsgálják meg a hazájukba való visszatérés lehetőségét. A VVD meg szeretné fordítani ezt a folyamatot, szorosan együttműködve a bevándorlási hivatallal.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hollandhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr35023397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása